Page 7 - e-Bulten Sayi -21 SUBAT 2019
P. 7
olduğunu söyledi. Çapak, “Amacımız burada bölgesel
kalkınmaya sağlamak. Zaten beş üniversite Sayın
Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilirken, asıl amaç
buydu. Misyon farklılaşması ve bölgesel kalkınma.
Biz bilgi üretiyoruz ve bu bilginin değere dönüşmesini
arzuluyoruz. Birlikte çalıştığımız paydaş kurumlarımız
var. Tabi ticaret odaları, sanayiciler, iş adamları ve
bunlara benzer alanlarda faaliyet yürütenler de
bu işin önemli unsurlarıdır. Onlarla sürekli iş birliği
arzusu içerisindeyiz. Onların balı, bal ürünleri
dediğimiz propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin
Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gebze Ticaret üretimini ve pazarlamasını arttırıp ekonomik değerini
Odası Başkanı Nail Çiler, Bingöl Üniversitesi Rektör yükseltmelerini bekliyoruz. Projenin en önemli
Yardımcıları; Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. Hakan ayaklarından biri de sizler ve bal üreticilerimizdir.
Olgun ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, GTÜ Moleküler Zaten bal ve diğer arı ürünlerinin kalitesinin daha da
Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. yükseltilmesi, toplanması ve arttırılması, ekonomik
Yelda Özden Çiftçi, Bingöl Ticaret Odası Başkanı değerinin yükseltilmesi, paketlenmesi, pazarlanması
Mahmut Ayas, Pilot Üniversite Koordinasyon da bu işin önemli aşamalarıdır. Amacımız sadece
Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ramazan Meral, Fırat akademik çalışma yapmak değil, bölgesel kalkınmayı
Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi da sağlamaktır. Arıcılarımızın ve iş insanlarımızın
Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Organize Sanayi
Bölgesi Müdürü Nurullah Çiftçi, Gebze ve Bingöl
Ticaret Odası Üyeleri katıldı.
Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. İbrahim Çapak, amaçlarının bölgesel
kalkınmayı sağlamak olduğunu belirterek, Bingöl
balının markalaştırılması yolunda bal, bal ürünleri
olan propolis, polen, arı sütü ve arı zehrinin üretimini ŞUBAT 2019
arttırıp, bunların ekonomik değerini yükseltmek
7