Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Seminerler Serisi

Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama bölümü tarafından düzenlenen Kentsel Seminerler Serisi’nin “Muratorian, Conzenian Urban Morphology, and Space Syntax: Attracting Amida-Diyarbakır [Kentsel Morfolojide Muratori, Conzen Yaklaşımı ve Mekan Dizimi: Amida-Diyarbakır]” konulu 7. Semineri 2 Ocak 2024 Salı saat 16.00’da gerçekleştirilecektir. Seminer dili İngilizce olup tüm öğrencilerimizin ve akademik personelimizin katılımına açıktır.

Davetli Konuşmacı:

Doç. Dr. Alessandro Camiz

(Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü)

Alessandro Camiz, “Sapienza” Üniversitesi Mimarlık bölümünden (BArch+MArch) mezun oldu (Roma, 1999). 2007 yılında “Ravenna'da (Sapienza) Orta Çağ Kent Planlama Tarihi” konulu doktora tezini yazdı ve 2014 yılına kadar Doktora Sonrası çalışmalara katıldı. Mimarlık Okulu'nun (Miami Üniversitesi) Roma programında ve Mimarlık Fakültesi'nde ders verdi. Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Kıbrıs'ta, 2018 yılına kadar Uluslararası Miras Çalışmaları Merkezi ve İç Mimarlık Bölümü'nü yönetti. ICOMOS-İtalya üyesi, Kıbrıs Kentsel Morfoloji Ağı genel sekreteri ve Grünberg Verlag, Weimar-Rostock tarafından yayınlanan Uluslararası kentsel ve bölgesel morfolojik çalışmalar dergisi Forma Civitatis dergisinin editörüdür. Halen İstanbul Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kentsel Morfoloji Dinamik Araştırmaları Laboratuvarı'nda doçent ve direktör olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları arasında mimari tasarım, kentsel morfoloji ve bina tipolojisi yer almaktadır.

Zoom üzerinden katılım için:

Zoom ID: 97628699922

Parola: 133998