Popüler Bilim Günleri - Prof. Dr. Mithat Kaya (Fizik, Astronomi ve Teknoloji Topluluğu)

15 Aralık Cuma günü Popüler Bilim günleri devam ediyor

Konuğumuz Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Mithat Kaya.

Mithat Kaya, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi fizik bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Iowa Üniversitesinde dedektör fiziği hakkında yapan Mithat Kaya doktorasını Iowa Üniversitesinde yüksek enerji fiziği üzerine yapmıştır. Şu anda CERN’de CMS deneyinde dedektör geliştirme çalışmaları ve fizik araştırmaları yapmaktadır.

Konuğumuzla Maddenin Yapısı ve CERN Deneyleri üzerine konuşacağımız bir seminer gerçekleştireceğiz. Hepinizi bekleriz