Dr. Öğr. Üyesi Sonay ÖZKAN
Moleküler Biyoloji ve Genetik

Sonay ÖZKAN
Telefon
(262) +90 (262) 605 25 15
E-Posta
dr.sonayozkangtu.edu.tr
Ofis
C2 Blok, 114
Çalışma alanları
Moleküler Biyoloji, Mikrobiyoloji, Bakteriyoplankton, Denizel biyoçeşitlilik, Probiyotik mikroorganizmalar.
Detaylı özgeçmiş
sonay-ozkan-ozgecmis.pdf

Journal Article

  1. Ozkan,  S. Genetic and functional characterization of Rhodobacter capsulatus photosynthetic reaction centres carrying triple mutations near to or far from the quinone sites. Photosynthetica 40(1):71-75, 2002.

Books and Chapters

  1. Ozkan, Sonay. Thesis & Dissertation: Genetic and functional characterization of Rhodobacter capsulatus photosynthetic reaction centers carrying mutations near to or far from the quinone sites. UMI Dissertation Services, Bell & Howell Company (Ann Arbor, MI 48106-1346 USA), ProQuest Information and Learning Company (Ann Arbor, MI 48106-1346 USA). UMI Microform 3010022. 2001. Advisor: B.C. Stark
  2. Özkan, Sonay, 2001. Plasmid Biyolojisi (basımda)
  3. Özkan, Sonay, 2001. Bakteri Genetiği (basımda)
  4. Özkan, Sonay, 2007. Deniz Biyoteknolojisi (yazım aşamasında)
  5. Özkan, Sonay, 2004. Bakteri Ekolojisi (basımda)
  6. Özkan, Sonay, 2005. Moleküler Deniz Mikrobiyolojisi (basımda)

Other Publications

  1. Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı  : Marmara Denizini Kıyı Zonu Araştırmaları”, Paşalimanı Adasının Littoral Zonu Üzerinde Gözlemler, 25 s., İstanbul. 1991 Ocak ayında savunulmuştur. Tez Danışmanı: Prof. Dr. Necdet Tunçdilek
  2. Doktora Tezi Başlığı ve  Danışmanı : Genetic and functional characterization of Rhodobacter capsulatus photosynthetic reaction centers carrying mutations near to or far from the quinone sites, 147 s. Illinois Institute of Technology, Department of Biological Chemical & Physical Sciences, Chicago Illinois, USA. 2001 Nisan ayında savunulmuştur. Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ben C. Stark,
  • Doktora: Department of Biology, Biological, Chemical and Physical Sciences, Illinois Institute of Technology, Chicago, IL 60616 USA
    YÖK'ten Denklik: Genel Biyoloji/ Moleküler Biyoloji
  • Yüksek lisans: Deniz Biyolojisi, Deniz Bilimleri ve Coğrafya Enstitüsü, Istanbul Üniversitesi, Vefa, Istanbul.
  • Lisans: Biyoloji Bölümü, Fen Fakültesi, Istanbul Üniversitesi. Vezneciler, Istanbul
PROJELER
• 2020 -2021 : Alfa-amilaz üreten deniz bakterilerinin (İzmit körfezi, Marmara denizi ) izolasyonu, saflaştırılması ve biyokimyasal karakterizasyonu. GTÜ BAP-2020-A101-04. (Esma Mutlu tezine destek amaçlı sunuldu. (ÖĞRENCİ NOT ORTALAMASI DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN VE İLİŞİĞİ KESİLECEĞİNDEN DOLAYI İPTAL EDİLDİ.)
• 2020-2021: Ev yapımı salamura zeytinlerden LAB (Lactobacillus plantarum ve Lactobacillus pentosus/ türlerinin izolasyonu, saflaştırılması ve biyokimyasa! Karakterizasyonu. (Büşra Köse tezine destek için sunuldu. KABUL EDİLMEDİ)
• 2016-2018: Marmara Denizi İzmit Körfezinden Biyoluminesant Bakteriyoplanktonların Taranması ve Tanımlanması GTÜ BAP - 2016-A-10.
• 2015 - 2017: Fermente yeşil ve siyah zeytinlerden probiyotik potansiyeli olan Laktik Asit Bakteri (LAB) türlerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve seleksiyonu. GTÜ BAP-2015-A-08
• 2013 – 2015: Marmara Denizi İzmit Körfezinden PUFA (doymamış yağ asit) Üreten Bakteriyoplanktonların Taranması ve Tanımlanması. GTÜ BAP-2013-A-01
• 2011 – 2013: Sarı pigmentli deniz bakterilerinin biyokimyasal karakteristikleri üzerine araştırmalar. Proje no: GYTE BAP-2011-A-19
• 2010 - 2012: Marmara Denizi izmit körfezi bakteriyoplanktonlarının fenotipik özelliklerinin saptanması ve saf kültür stoklarının korunması üzerine araştırmalar. Proje No: GYTE BAP 2010-A-07
• 2008 - 2010: Marmara Denizi İzmit Körfezi Bakteriyoplanktonlarının Biyokimyasal, Mikrobiyolojik ve Görüntü İşleme Yöntemleri Kullanılarak Sınıflandırılması. Proje No:2008-A-18.
• 2007 - 2009: Marmara Denizi İzmit Körfezi Bakteriyoplanktonları Üzerine Araştırmalar. Proje No: 2007-A-15.
• 2006 - 2008: Marmara Denizi İzmit Körfezi Kıyı Şeridindeki Biyolojik Çeşitlilik Üzerine Araştırmalar. Proje No: 2006-A-12.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum