Öğrencilerimiz, GOGEC 2026’da Gümüş Madalya Kazandı!

#öğrencibaşarı

 

28.04.2026 - GTÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
 

GTÜ Cytogate Biyoteknolojik Araştırmalar Topluluğu bünyesindeki CytoCyst takımı, GOGEC 2026’da çikolata kisti tedavisine yönelik yenilikçi projeleriyle gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerinden oluşan CytoCyst takımı, uluslararası biyoteknoloji arenasının saygın organizasyonlarından biri olan Global Open Genetic Engineering Competition (GOGEC) 2026 yarışmasında üstün bir başarı gösterdi. Genetik mühendisliği ve biyoteknoloji alanındaki projelerin yarıştığı organizasyonda ekibimiz, gümüş madalyanın sahibi oldu.
 

Yenilikçi Tedavi Yaklaşımıyla Gelen Uluslararası Başarı

Danışmanlığını Agit Çetinkaya’nın üstlendiği CytoCyst ekibi, halk arasında "çikolata kisti" olarak bilinen ve dünya genelinde milyonlarca kadını etkileyen endometriozis hastalığına odaklandı. Günümüzde kesin bir tedavisi bulunmayan ve çoğunlukla semptomları hafifletmeye yönelik yöntemlerle yönetilen bu hastalık için ekip, hedefe yönelik ve doğal bir tedavi yaklaşımı geliştirdi.
 

Bu özgün çalışma, hastalığın seyrini değiştirmeyi ve hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen vizyonuyla jüriden tam not aldı.
 

Disiplinlerarası Başarının Kahramanları

Biyomühendislik ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin ortak çalışmasıyla şekillenen CytoCyst takımı şu isimlerden oluşuyor:
 

Biyomühendislik Bölümü: Atacan Tekin, Aybike Azra Yaşar, Ayşe Ebrar Bayram, Hilal Aygör.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü: Baran Eroğlu, Dilara Elif Çakır, İkbal Şevval Parim, Rümeysa Altun, Selin Erdem, Sümeyye Gül Dikmen.

 

 

 

 

 

 

Son güncelleme: 29 Nisan 2026