gtu_logo

Akademisyenimize TÜSEB Desteği

 

14.04.2025 - GTÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Emrah Özçelik’in yürütücülüğünde ve Prof. Dr. Ayten Kandilci’nin danışmanlığında olan “Yeni Tanımlanan DEK3 izoformunun MCF-7 meme kanseri hücre hattının transkripsiyon profiline olan etkisinin belirlenmesi” başlıklı proje, TÜSEB A Grubu Acil AR-GE Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

 

Proje kapsamında, Prof. Dr. Ayten Kandilci’nin yürütücüsü olduğu Moleküler Hematoloji Laboratuvarı’nda daha önce tespit edilen DEK proteinine ait yeni bir izoformun, meme kanseri hücrelerindeki aşırı ifadesinin bu hücrelerdeki tranksriptom profiline etkisi analiz edilerek, bu yeni DEK izoformunun direk/indirek olarak regüle ettiği genlerin belirlenmesi hedeflenmektedir. Elde edilecek veriler, Moleküler Hematoloji Laboratuvarı’nda doktora öğrencisi olan Açelya Yaşar’ın yeni kabul edilen TÜBİTAK 1002-A projesinin sonuçlarıyla birlikte değerlendirilerek, meme kanseri tedavisinde potansiyel yeni terapötik hedef genlerin belirlenmesine katkı sağlayacak.

 

Dr. Emrah Özçelik aynı zamanda İstinye Üniversitesi Tıbbı Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Öykü Gönül Geyik’in yürütücülüğünü yaptığı TÜSEB A Grubu Acil AR-GE Projesi’nde “Araştırmacı” olarak yer almakta olup üniversiteler arası iş birliğine de katkıda bulunmaktadır.

 

 

 

Son güncelleme: 15 Nisan 2025