09.04.2025 - GTÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İşletme Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife Deniz Yurtseven’in yürütücülüğünü üstlendiği “Ebeveynlerin Sosyo-ekonomik Statüsünün Genç Kişinin NEET Olma Olasılığı Üzerindeki Etkisi: Türkiye İçin Bir Nedensellik Analizi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje kapsamında, ebeveynlerin sosyo-ekonomik durumunun gençlerin “ne eğitimde ne istihdamda” (NEET) olma olasılığı üzerindeki etkisi incelenecek. Türkiye özelinde yapılacak bu çalışma, konuyla ilgili nedensel ilişkiyi araştıran ilk proje olma özelliğini taşıyor.
Araştırmadan elde edilecek bulguların, mevcut eğitim, istihdam ve aile politikalarının geliştirilmesine katkı sunması ve gençlerin toplumsal hayata daha etkin katılımını sağlamaya yönelik stratejilere ışık tutması bekleniyor. |