2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi Gerçekleştirildi

22.03.2024

2.Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, GTÜ ve Kimyagerler Derneği ev sahipliğinde gıda üretimi ile ilgili otoriteleri ve sektör temsilcilerini bilimsel platformda bir araya getirdi.

 

Kimyagerler Derneği ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nin ortak organizasyonu ile 2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi 16-19 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya Mirage Park Resort’ta gerçekleştirildi. Kongreye Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri, 7 farklı ülkeden katılımcılar ile Gıda Mühendisliği, Kimya ve Biyoloji Temel Bilimleri, Kimya Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veterinerlik, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Eczacılık Fakültesinden akademisyenler, gıda üretimi ve gıda teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, kalite kontrol ve standardizasyon ile ilgili çalışma yapan kamu ve özel sektör temsilcileri ve sektör tedarikçileri katıldı.

Tohumdan-tabağa gıda üretimiyle ilgili sektörler, bilim insanları ve kamu otoritesi arasında sağlıklı bir köprü oluşturma, ülkemiz için katma değerli ürünlerin üretilmesi konusunda katkıda bulunmayı amaçlayan kongrenin açılış konuşmasını GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR gerçekleştirdi. MANTAR, bilimsel iş birliği ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurgulayan konuşmasında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Üniversitemiz, sadece yüksek standartlı eğitim anlayışı ile değil aynı zamanda sanayimizin çözüm ortağı olarak da ülkemize hizmet etmektedir. Sanayimizin, yatırımcıların ve devletimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda uzmanlığımızı paylaşarak büyümeyi yeğliyoruz.  Gebze Teknik Üniversitesi de tıpkı bu kongrede olduğu gibi, multidisipliner çalışmayı destekleyerek, meslek merkezli yaklaşımdan ziyade sorun merkezli yaklaşım ile farklı meslek gruplarından oluşan proje ekipleri oluşturma ve tartışma imkânlarının ortaya çıkması hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Bu yıl, geçen yıl olduğu gibi kongremize katılım sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımız özelinde Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne de ayrıca teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bakanlığımızın geniş bir ekiple burada olduğunu görmek bizi daha da heyecanlandırıyor. Gıda üreticileri ve laboratuvar sektörünün değerli temsilcilerinin varlığı bizi geleceğe karşı daha da umutlandırıyor.  Yalnız değilsiniz, yalnız değiliz.”

Kongrenin açılışında Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı, Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Ramazan BÜLBÜL, Kongre Başkanı GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ceyhan GÖREN ve Kimyagerler Derneği Başkanı İkram CENGİZ açılış konuşmaları ile yer aldı.  GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTUNDAŞ, kongrenin ilgili oturumlarına bilimsel katkı sağladı.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı personeli tarafından hazırlanan, gıda sektörü ve bilim dünyasının sorularına cevap vermeyi hedefleyen, “Gıda Kontrol Paneli” ve “TAGEM Panelleri” düzenlendi.  Bu özel oturumlarda katılımcılar farklı soru ve cevaplar eşliğinde tartışarak bilgi alışverişinde bulundu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum