1’inci Gıda Kimyası Kongresi Yapıldı

13.03.2022

GTÜ’ nün düzenleyicileri arasında olduğu 1. Gıda Kimyası Kongresi üniversite, kamu ve özel sektörü aynı çatı altında buluşturdu. 

 Kimyagerler Derneği ile ortaklaşa uzun yıllardan beri sürdürülebilir kongreler düzenleyerek, ilgili sektörler, bilim insanları ve kamu otoritesi arasında sağlıklı bir köprü oluşturma, ülkemiz için katma değerli ürünlerin üretilmesi konusunda katkıda bulunmayı amaçlayan Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) yeni bir uluslararası kongreye daha imza attı. Uluslararası 1’inci Gıda Kimyası Kongresi Antalya, Kemer- Mirage Park hotelde 03-06 Mart 2022 tarihleri arasında geniş katılımla gerçekleştirildi.  

Kongrenin açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın,   GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler,  GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altundaş, Kongre Başkanı GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ceyhan Gören ve Kimyagerler Derneği Başkanı İkram Cengiz katılım göstererek kongrenin ilgili panellerinde ve oturumlarında değerli bilgileri ile katkı sağladılar. 

1. Gıda Kimyası Kongresine, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri, çeşitli üniversitelerin; Gıda Mühendisliği, Kimya, Biyoloji, Kimya Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veterinerlik, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Beslenme ve Diyetetik,  Eczacılık Fakülte/Bölümleri ile  gıda üretimi ve gıda teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, kalite kontrol ve standardizasyon ile ilgili çalışma yapan kamu ve özel sektör temsilcileri ve sektör tedarikçilerinden oluşan 250’ye yakın seçkin katılımcı 4 gün boyunca bilimsel tartışmalar ve işbirliği imkanlarını tartışma imkanını buldu. 

Uluslararası 1’inci Gıda Kimyası Kongresi, Gıda Güvenliği, Helal Gıda ve Standardizasyonu” ana temalı kongrede açılış konuşmasını GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan yaptı.  Aslan bilimsel işbirliği, üniversite sanayi işbirliğinin önemini vurgulayan konuşmasında aşağıdaki ifadeleri kullandı. 

“Türkiyenin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri kimilerine göre faraziye, hayal olarak adlandırılabilir. Bu hedefler faraziye değildir, gün gibi gerçektir. Ancak, bilgiden, bilimden uzaklaşılırsa, üniversite ve sanayi yan yana gelmez ise faraziye olarak adlandırılabilir. Bu bakımdan, biz bu hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için can-ı gönülden çaba harcıyoruz. Daha birincisi gerçekleşen bu kongrede pandemi şartlarına rağmen, Üniversiteler, akademisyenlerimiz, 50 farklı gıda ve gıda ilişkil firmamızdan gelen katılımcılar ve en önemlisi hedefin sahibi Devlet’imiz buradadır. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın temsilcilerinin bizatihi bugün bu salonda olması inanç ve hedef birliğimizin en hakiki göstergesidir. Bu vesileyle bütün katılımcılara bu kutlu Devletin hedeflerine katkı sağlamayı seçerek buraya geldikleri için bir kez daha en içten duygularımla, kalpten teşekkür ediyorum.” 

Kongrede TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr. İlhan Aydın TAGEM proje destekleri ve stratejisi hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.  Kongrede bilimsel sunumların yanında gıda sektörü ve bilim dünyasının sorularına cevaplar vermeyi hedefleyen “Gıda güvenliği, gıda mevzuatı, risk değerlendirme ve kontrol uygulamaları özel oturumu gerçekleştirildi.  Bu özel oturumda, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Erol Bulut ve ekibi sunumlar gerçekleştirerek sektörün sorularını cevaplandırdılar.  Görüş alışverişinde bulundular. 

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum