GTÜ, EITFood Uluslararası İş Birliğinde Yer Alacak

20.08.2021

GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü öğretim üyelerinin “TÜBİTAK Uluslararası İş Birliklerine Katılımı  Özendirmeye  Yönelik  Destek  ve Ödül Programları” kapsamındaki “Ağlara Üyelik Desteği” için yapmış olduğu başvuru kabul edildi.

Bu kapsamda yürütücülüğü Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Damla Arısan tarafından yapılan ödül programı kapsamında GTÜ öğretim üyeleri; Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz, Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman, Dr. Öğr. Üyesi Barış Kutman, Dr. Öğr. Üyesi Banu Oral, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbil EITFood uluslararası iş birliğinde yer alacaklar. EIT Food, yenilikçi teknolojilerin sağlık, gıda ve tarım ekseninde tanımlanmasına yönelik çok uluslu ve çok disiplinli bir proje iş birliği platformu olarak bağımsız bir kuruluş olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından koordine edilmektedir. EIT organizasyonu Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı olan Horizon Europe'un ayrılmaz bir parçası olarak ürün ve çözüm odaklı olarak birçok farklı proje paydaşını bir araya getirmektedir.

Toplumsal olarak günümüzde oldukça fazla miktarda gereksinim duyulan daha sağlıklı ve sürdürülebilir gıda stratejileri için GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü var olan deneyimine ek olarak EITFood ağında katılımcı olarak yeni iş birliklerine olanak kazanacak. Proje ekibi farklı disiplinlerde ürün odaklı hali hazırda gıda-tarım ve sağlık eksenindeki çalışmalarına uluslararası deneyim sağlaması mümkün olan bu ağ üyeliği, eş zamanlı olarak yenilik ekosisteminde görünürlüğümüze katkı sağlayacak.

EIT Food tanıtım videosu:

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum