Enstitü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman 13-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen IX. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’na katılım sağladı.
Bu etkinlikte Bahar Yıldız Kutman Barilla ile düzenlenen workshopta dünyaca ünlü Eataly İstanbul Şefi ve İtalyan Muftağı Uzmanı Claudio Chinali ile birlikte üniversite sanayi işbirliği üzerine söyleşi yaptı. Öğretim üyemiz Eataly Restoran’ın tedarikçisi olan Mavruz ile GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü’nün yürüttüğü ortak çalışmalardan örnekler üzerine konuştu, ayrıca Kale Grubu ve Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV)’nın değerli katkılarıyla GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü çatısı altında kurulmuş olan Dr. İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalardan bahsetti ve dinleyicileri Mavruz’da gerçekleştirilen domates üretimi ve yürütülen araştırma faaliyetleri ile ilgili bilgilendirdi.