7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü

Biyolojik ve kimyasal tehlikeler içermeyen, asgari hijyen şartlarını taşıyan standartlara uygun Güvenli Gıda sağlıklı ve üretken bir toplum için ön koşuldur. Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) 24 Aralık 2018'de almış olduğu karar ile 7 Haziran tarihini Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak ilan etmiştir.

Gıda güvenliği alanında çalışan öğretim üyelerimiz, çalışma alanları hakkında Gıda Güvenliği Dünya Günü'nde kısa bilgilendirmeler yaptılar.

Doç. Dr. Müge İŞLETEN HOŞOĞLU: Endüstriyel biyoteknoloji grubu olarak gıda sektörüne yönelik olarak doğal, sürdürülebilir ve fonksiyonel özelliklere sahip yenilikçi gıda katkı maddeleri ve nutrasötiklerin biyoteknolojik proseslerle üretilmesi ve saflaştırılması çalışmalarını yürütmekteyiz. Elde edilen ürünlerin toksisite kontrolleri, in vitro analiz ve hücre hatları çalışmaları ile ortaya konmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Bahar YILDIZ KUTMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış KUTMAN: Bitki Fizyolojisi, Bitki Besleme ve Bitki Biyoteknolojisi araştırma grubu olarak, tarım-gıda-sağlık zincirini bir bütün olarak ele alıyor, sürdürülebilir tarım ve yenilikçi tarım teknolojileri ile ilgili projelerimizde “Geleceği Beslemek için Bitkileri Beslemek” mottosuyla gerek gıda güvencesi olarak da bilinen gıda arz güvenliğine gerekse de gıda güvenliğine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Çalışma alanlarımız arasında öne çıkan biyofortifikasyon, yenilikçi bitki besleme ürünleri, iklim dirençliliği ve abiyotik stres, topraksız ve dikey tarım gibi alanlarda yürüttüğümüz ve pek çoğu üniversite-sanayi iş birliğine dayanan projelerimiz ile, yerel, ulusal ve küresel ölçekte gıda arz güvenliğine, halkın yeterli, kaliteli ve besleyici gıdaya erişim hakkının güvence altına alımasına ve böylece yalnızca açlıkla değil, “gizli açlık” ile de mücadeleye katkı sağlayacak çıktılar üretiyoruz.

Doç. Dr. Mehmet ÖZBİL: Hesaplamalı biyokimya araştırma grubu olarak tarım ürünü işeme atıklarından protein açısından zengin gıda formülasyonları geliştirilmesine yönelik araştırmalarda in siliko toksisite ve alerjenite tayini çalışmaları yürütmekteyiz.

 

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum