Biyoekonomi Çağında Biyobazlı, İşlevsel Gıda/Yem Katkı ve Yardımcı Maddelerinin Sürdürülebilir Üretimi 23-24 Ocak

Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü olarak 23-24 Ocak 2023 tarihlerinde düzenleyeceğimiz “Biyoekonomi Çağında Biyobazlı, İşlevsel  Gıda/Yem Katkı ve Yardımcı Maddelerinin Sürdürülebilir Üretimi” çalıştayına sizleri davet etmekten mutluluk duyarız.

Günümüzde, biyoteknolojik yöntemler kullanılarak, birçok gıda ve yardımcı maddenin doğal, sürdürülebilir şekilde üretimi ve çeşitliliği gittikçe artmaktadır. Ayrıca, kişilerin sağlıklı yaşam yaklaşımı ile doğru orantılı olarak biyoteknoloji, yenilikçi ve fonksiyonel gıda tasarımlarında da etkin rol oynamaktadır.

Bu çalıştayda, TÜBİTAK 218M389 numaralı «Fermentasyon Yöntemiyle Biyoaktif Peptitlerce Zenginleştirilmiş İşlevsel Spirulina Ürünü Geliştirilmesi» araştırma projesi ekibi olarak, fermentasyon yöntemi ile yenilikçi, fonksiyonel ve sürdürülebilir gıda/yem bileşikleri elde etme sürecinde edindiğimiz deneyimleri sizlerle paylaşmak istemekteyiz. Genel amacımız, biyoproseslerde tasarım sürecinden başlayarak, yenilikçi, işlevsel gıdalar geliştirme sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar verilecek eğitimlerle ele alınacaktır. Ayrıca, multidisipliner çalışmaların önemiyle birlikte, biyoteknoloji ve biyoproseslerin, sürdürülebilir ve innovatif gıda üretimleri kapsamında kullanım olanakları ortaya konacak ve ilgili atölye çalışmaları ile desteklenecektir.

Katılım formu: https://lnkd.in/eMp_thTi

Saygılarımızla

Çalıştay Düzenleme Kurulu adına

Doç. Dr. Müge İŞLETEN HOŞOĞLU

Gebze Teknik Üniversitesi

Biyoteknoloji Enstitüsü

 

metin içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

metin içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için çerez politikamıza göz atabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız. Kabul ediyorum