II.BIOS Biyomühendislik Kongresi 23 - 24 Ekim

Geçtiğimiz yıl Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Topluluğu (BIOS) tarafından ilki düzenlenen I.BIOS Biyomühendislik Kongresi’nde 200’ü aşkın katılımcı yer aldı. Katılımcılar; kongrede konuşmacı olarak ağırlanan alanında uzman kıymetli akademisyenlerin sunumlarıyla bilimin farklı alanlarında bilgi sahibi oldular. Biyoinformatik, biyoteknoloji, biyomedikal, sinir bilim, genetik, kanser ve çeşitli alanlardan edindikleri bilgilerle kariyerlerini, eğitim-öğretim hayatlarını şekillendirme fırsatı elde ettiler. Değerli katılımcılarımızı; bilimin farklı alanlarında bilgilendirmek, eğitim-öğretim hayatlarında ve kariyerlerinde kongremizde edindikleri bilgilerle bir iz bırakabilmek amacıyla I. BIOS Biyomühendislik Kongresi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Topluluğu (BIOS) tarafından 23-24 Ekim tarihlerinde düzenlenecek II.BIOS Biyomühendislik Kongresi, Microsoft Teams üzerinden online olarak gerçekleşecektir.

Kongrenin posteri için TIKLAYINIZ

Kongrenin akışı aşağıda belirtildiği gibidir:

23 Ekim Program Akışı

10.30-11.00 Açılış Konuşması

11.00-12.00  Dr. A. Mesut ERZURUMLUOĞLU “Genetik Epidemiyoloji: İlaç Şirketlerinin Yeni Gözdesi”

12.30-13.30  Dr. Handan Melike DÖNERTAŞ “Hesaplamalı Biyoloji ile Yaşlanmayı Anlamak”

14.00-15.00  Prof. Dr. Kazım Yalçın ARĞA “Sistem Biyolojisi, Omik Evreni ve Kişiselleştirilmiş Tıp”

15.30-16.30  Research Scientist Murat YILDIRIM “Çoklu Foton Mikroskopisi ile Beynin Gizemini Çözmek”

24 Ekim Program Akışı

11.00-12.00  Prof. Dr. Hilal ÖZDAĞ SEVGİLİ “Moleküler Biyolojini Dilinde Biyoloji”

12.30-13.30  Dr. Öğretim Üyesi Ahmet ACAR “Kanserde İlaç Direncini Klonal Evrim Prensibiyle Açıklamak”

14.00-15.00  Genetik Mühendisi Dilara SARI “Genom ID Devri”