2015-2016 Erasmus Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği Başvuru İlanı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

• Enstitümüzde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof, Doç, Yrd.Doç, Öğr.Gör ve Okutman) için ders verme hareketliliği ve ders vermek üzere yurtdışındaki bir işletmeden davet edilen kişinin ders verme hareketliliği
  • Akademik veya idari personel için bir işletmede veya Erasmus Beyannamesi olan bir üniversitede eğitim alma hareketliliği

Ders Verme Hareketliliği:

Bu faaliyet Yükseköğretim Kurumlarının öğretim personelinin yurt dışındaki bir ortak Yükseköğretim Kurumunda öğretmenlik yapmasına olanak tanımaktadır.

Eğitim Alma Hareketliliği:

Bu faaliyet yurt dışındaki öğretim etkinlikleri (konferanslar hariç) ve ortak bir Yükseköğretim Kurumunda ya da yurt dışındaki diğer ilgili bir kuruluşta işbaşı eğitimi/gözlem süreçleri şeklinde Yükseköğretim Kurumlarının öğretmenlik yapan ve yapmayan personelinin mesleki gelişimini desteklemektedir.

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Takvimi

Başvurular 16 Şubat 2015 - 13 Mart 2015 tarihleri arasında Erasmus Ofisine yapılacaktır. Yabancı dil sınav tarihi www.gtu.edu.tr/erasmus adresinden ilan edilecektir.

Başvuru Şartları

• Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Üniversitemizde tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir. Üniversitemizde istihdam edilmiş personel için kadro şartı aranmaz. Hizmet alımı yolu ile Üniversitemizde istihdam edilmiş personel ile Üniversite arasında sözleşme bulunmadığından bu kişiler faaliyetten faydalanamaz.

Başvuru Belgeleri

• Ders verme hareketliliği için karşı kurumdan onaylı ders verme hareketliliği anlaşması,
  • Eğitim alma hareketliliği için karşı kurumdan onaylı eğitim alma hareketliliği anlaşması,
  • Sadece Eğitim alma hareketliliği için YDS/KPDS/ÜDS’den 50 veya muadili bir sınavdan eşdeğer puan aldığını gösterir belge (Eşdeğerlikler için YÖK yabancı dil eşdeğerlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz). Dil puanı bulunmayanlar, başvuru dönemi sonunda yabancı diller bölümü tarafından düzenlenecek dil sınavına girebilirler.

Onaylı belgelerin asıllarının son başvuru tarihine kadar ulaşmaması durumunda asılları daha sonra teslim edilmek üzere taranmış kopyaları ile başvuru yapılabilir. Belgelerin taslaklarına www.gtu.edu.tr/erasmus adresinden ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme Ölçütleri

• Daha önce faaliyetten faydalanmamış olanlara,
  • Daha önce faaliyetine dahil olmayan bölüm veya birimlere,
  • Daha önce personel hareketliliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara öncelik verilmesi hedeflenmektedir.
  • Eğitim alma hareketliliği başvurularının değerlendirilmesinde dil puanı esas alınacaktır.

Faaliyet Dönemi

Faaliyet dönemi 01 Haziran 2015-30 Eylül 2016 tarihleri arasındaki dönemi kapsar.

Faaliyet Süresi

Seyahat süresi hariç, 2 gün ila 2 ay arasındadır. Her durumda, bir ders verme faaliyeti haftalık (veya daha kısa bir kalış dönemi) en az 8 saatlik bir ders verme faaliyetini kapsamalıdır. Verilmesi gereken zorunlu ders sayısı 1 haftadan fazla hareketliliklerde bu süreye orantılı olarak artması gerekmektedir. (2 hafta=min.16 saat / 3 hafta=min.24 saat)

Hibe Şartları

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek hibe katkı niteliğinde olup, yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir. Program kapsamında giden personele, Ulusal Ajans tarafından her yıl belirlenen tarihlerde, miktarlarda ve usullerde Koordinatörlüğe tahsis edilen bütçeden ödeme yapılır. Hibe, kesintiye (vergi, sosyal güvenlik ve/veya diğer sosyal giderler, idari yönetim veya kayıt ücreti) tabi tutulmaksızın Koordinatörlük aracılığı ile ödenir.

Her personel, değişim hibesi almadan önce Koordinatörlük ile bir sözleşme imzalar. Hibe ödemesi Avro olarak yapılır. Öğretim üyelerine yapılacak hibe ödemesi günlük yevmiye ve Avrupa Komisyonunun belirlediği mesafe hesaplayıcısına (bkz. eu distance calculator) göre belirlenecek seyahat ücretinden oluşmaktadır.

Personel hareketliliğinden hibesiz faydalanılabilinir.

Hibe Miktarları

Personel hareketliliğine ilişkin gündelik hibeler aşağıdaki gibidir:

Ülke Grupları

Hareketlilikte gidilen ülkeler

Günlük hibe miktarları (€)

Grup A

Danimarka, İrlanda, Hollanda, İsveç, Birleşik Krallık

144

Grup B

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya, İsviçre, Türkiye*

126

Grup C

Makedonya, Almanya, Letonya, Malta, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti, İspanya

108

Grup D

Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Slovenya

90

14 günden daha uzun süren personel hareketliliği faaliyetlerinde; 15. ve sonrası günler için yukarıda verilen günlük hibe miktarının %70’i gündelik olarak esas alınmalıdır.

* Üniversitemize ders vermek üzere yurtdışındaki bir işletmeden davet edilen personele ödenecek hibe.

Seyahat Desteği