“KONUŞMALAR” Serisi Devam Ediyor

Mimarlık Fakültesi'nde "KONUŞMALAR" adı altında düzenlenen etkinlikler serisi devam ediyor. Bu ayın konuğu Mimar Ömer Selçuk Baz. 22 Kasım 2016’da Mimarlık Fakültesi N Blok Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinlik saat 14.30’da başlayacaktır.

Ömer Selçuk Baz'la ilgili kısa özgeçmiş

1978 yılında Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı. Lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bitirdikten sonra, Viyana Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Öğrenciliği sırasında çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Viyana’daki Atelier Stelzhammer’de konut ve alışveriş merkezi ağırlıklı çeşitli mimari projelerde yer aldı. 2005 yılında Türkiye’de açılan T.C. Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında E. Didem Durakbaşa ile birlikte 1.lik ödülünü kazandı. İstanbul’da Denge Mimarlık Hizmetleri firmasını kurduktan sonra ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalar için tasarımlar üretti. 2007 yılında Uluslararası Roland Rainer konut Yerleşimi Yarışması’nda 1.lik ödülü kazandı. 2006-2009 yılları arasında Uludağ Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nde jüri üyelikleri yaptı. Baz, halen Şehir Plancısı Okan Bal ile birlikte kurdukları Yalın Mimarlık çatısında çalışmalarına devam etmektedir.